LEIF spelade på fredagkvällen match borta mot Vislanda IF på Tallevi. Bortalaget som inlett serien på bästa sätt skulle dock stå för en medioker insats och åka på årets första förlust.

Vädret var något opålitligt. På sina håll och kanter var det oroväckande snöovädret på ingång men Tallevi skonades åtminstone under matchen utan det var ett rejält regnoväder som drog in över Vislanda i samband med att domare Patrik Sjöblom blåste igång matchen.

ANNONS

LEIF rivstartade i djupled och kunde sånär få en drömstart när Anton Nilsson serverades ett fint läge i straffområdet. Dessvärre för LEIF:s del gick avslutet strax över.

En olycka kommer sällan ensam. Minuten efter kunde Vislanda ställa om snabbt mot ett passivt LEIF-försvar. Efter ett bolltapp på mittplan skickades bollen ut mot högerkanten där Vislanda-yttern hittade ett inspel snett-inåt-bakåt. Påpassligt dök Anton Svensson upp vid straffpunkten och skickade upp bollen i Simon Segerbergs vänstra kryss.

Vislanda, som kom sist i fjolårets division fyra, visade ganska tydligt hur man angrep denna matchen. LEIF tilläts ha mycket boll på sin del av planen för att sedan trycka till rejält i duellerna när de rödsvarta kom närmre mål.

Spelet blev således mycket lidande. Ett något nonchalant LEIF mot ett destruktivt Vislanda som visade mycket kampvilja och glöd. Chanserna uteblev dock inte för bortalaget som flera gånger om kom till fina lägen men som helt saknade skärpan framför mål.

Om inte hällregnet var kalldusch nog för Ola Gustavssons mannar blev åtminstone 2-0-målet i 30:e minuten det. Efter ytterligare ett bolltapp av LEIF vinner Vislanda mark men rivs ner i omställningen. Följande frispark satte Vislandas Andreas Lindgren i krysset. 2-0 och ett alltmer frustrerat LEIF hade ett stort behov av att organisera sig och hitta rätt i spelet mot en motståndare som hade ett fint utgångsläge inför andra halvlek.

-Tankarna i paus var kanske lite för mycket i linje med spelarnas tankar, vi trodde till 100% att vi tar detta. Vi förberedde lite byten för att få tryck men faktum var att vi skapade det utan byten ganska omgående, sa LEIF:s assisterande tränare Niklas Hedin.

ANNONS

Andra halvlek börjar som den första, ett ganska högt tempo från LEIF som redan efter 55 minuter fick in den så viktiga reduceringen efter att Anton Nilsson tagit sig förbi försvaret och placerat in 2-1 i öppet läge. Mer blev det dock inte.

Matchen öppnade sig något mer i andra halvlek där LEIF har bud på flera mål. Bollen ville dock inte in för bortalaget och i slutet av halvleken gör Vislanda en attack på offensiv planhalva där man på en fast situation lyfter in bollen på bortre stolpen som, till LEIF-spelarnas reaktion att döma, var över linjen. Andreas Nilsson i Vislandas mittlås dök dock upp på bortre, nickade in bollen till en helt fristående Marcus Lundström i straffområdet. 3-1 med 10 minuter kvar.

-Kanske hade det varit bättre med en avhyvling i paus. Men vi lyfter ju spelet i andra. Det märktes att Vislanda tränade försvarsspel större delen av förra säsongen för de lyckades väl med att försvara ledningen. Här föll vi in i lite felaktiga mönster med lite för mycket one-man-show, lite för bråttom att komma ikapp, lite frustration och därmed ingen riktig harmoni i samspelet med lagkamraterna, suckade Niklas Hedin.

LEIF gav sig på en sista forcering men lyckas inte i sin frustration skapa något nämnvärt. Vislanda vinner mot ett ursinnigt LEIF som efter 3 raka segrar åkte på pumpen.

LEIF:s assisterande tränare Niklas Hedin var minst sagt besviken efter debaklet.

-Enligt min mening tappar vi matchen tidigt. De går in i närkamperna, inte fult, inte ens tufft egentligen men de är först in i ytan konstant. Oavsett om vi egentligen är starkare, yngre och snabbare på nästan varje position så är de före oss in i ytan dit bollen är på väg. Har vi skärpan i avsluten så vinner vi matchen i alla fall för vi är tillräckligt mycket bättre. Men även där saknades några procent vilket gör att vi missar ett antal bra lägen. Jag tror att mycket beror på orutin och inställning.

För LEIF innebar förlusten att man tappade serieledningen till konkurrenten Delary/Pjätteryd. Nästa match ställs man mot nykomlingen Angelstad. Niklas Hedin väljer att se framåt inför den matchen.

– Det är bara att se framåt. Detta var en nyttig lärdom menar jag. Det är något vi ska ta med oss till kommande träningar och matcher. Vi är inte en eller två serier bättre än konkurrenterna – vi måste tugga taggtråd varje matchdagsfrukost för att kunna vara med i toppen och fajtas.