Agunnaryds IF har fått en tuff start på säsongen. I premiären mot Delary/Pjätteryds IF blev det förlust med 5-0, och i den andra omgången fick man se sig slagna med 3-0 (0-0) mot Vederslöv/Dänningelanda IF.

Agunnaryds IF har haft svårt motstånd i de två första matcherna för säsongen då man ställts mot två topptippade lag. I gårdagens bortamatch mot Vederslöv/Dänningelanda IF hade man dock länge en poäng, men under matchens sista kvart gjorde hemmalaget tre raka mål.

ANNONS

-Vi spelade ett disciplinerat försvarsspel och satsade på snabba omställningar. Vi blev dock tvungna att byta spelare redan i första halvlek på grund av skador, berättar AIF-tränaren Edvard Sunjic.

Även om hemmalaget hade mest boll så var inte AIF-spelarna ofarliga framåt.

-Vi skapar ett par bra chanser som vi tyvärr inte gör mål på. De skapar inga riktigt farliga målchanser fast de äger bollen mer än oss.

I mitten av andra halvlek blev dock läget ännu svårare för Agunnaryd, som fick Isac Nilsson utvisad. Och inte heller denna gång kom en olycka ensam.

-Vi får en man utvisad när det återstår 20 minuter av matchen på en 50/50-djupledsboll där vår kille glidtacklar deras anfallare och får det andra gula kortet. Kort därefter slår de ett inlägg från vänsterkanten som en av våra spelare nickar in i eget mål, säger Sunjic.

Trots underläge och numerärt underläge gav dock inte bortalaget upp, utan kunde med lite flyt fått med sig något från matchen.

ANNONS

-Vi visar faktiskt viljan och orkar gå framåt och skapar också ett par bra lägen. Men i slutet av matchen gör vi ett par individuella misstag och de gör två mål till. Jag tycker att alla kan bättre men det är ett fall framåt om man jämför med premiärmatchen där vi inte vågade spela boll, avslutar Edvard.

Vederslöv/Dänningelanda IF – Agunnaryds IF 3-0 (0-0)
1-0 (77) Självmål
2-0 (89) Daniel Andersson
3-0 (90) Erik Svensson