Säsongen startade med den kanske hetaste matchen på hela året för Älmhults IF:s och Ljungby IF:s damer. Det var ÄIF som var det starkare laget, men poängen blev delad.

Älmhults IF och Ljungby IF drabbade samman i ett äkta derby direkt i säsongsupptakten av damernas Division 2. Målmässigt slutade det helt jämnt, men det var en poäng som Ljungby IF gladde sig mest åt.

ANNONS

-Det var en slitsam match för oss och vi fick kämpa ont. Älmhult var bättre och vi hade en hel del tur. Det märktes att de hade en snittålder som låg ett par år högre än vår, säger LIF:s tränare Dragan Culibrk.

Det var dock Ljungby IF som tog ledningen i matchen, och det via ett distansskott av Ida Salomonsson i 15:e minuten.

ÄIF hade därefter, i kraft av sin rutinerade centrallinje, ett rejält bollinnehav. Men LIF höll länge tätt. Kvitteringen kom inte förrän i den 80:e minuten när Olivia Allain skickade en kantfrispark i mål.

-Det var en frispark som studsade förbi allt och alla och gick direkt i mål, berättar Dragan.

Därefter blev det inga mål, och det var trots en sen kvittering av ÄIF en LIF-tränare som var nöjd med en poäng i premiären.

-Vi har flyttat upp många yngre tjejer, och vissa har till och med precis börjat spela 11-mannafotboll. Vi var förberedda på att vi skulle få inrikta oss på försvarsspel och vi slet verkligen ont. Det var 100% i både offensiven och defensiven, berömmer han.

ANNONS

-Det var en vunnen poäng för oss. Nu väntar IFK Värnamo i nästa match och det blir en riktig utmaning. De kommer från ettan och ska vara storfavoriter till seriesegern.