Lagans AIK höll för favorittrycket när man tog emot Strömsnäsbruks IF i seriepremiären av Division 4 SV. Ändra fram till slutminuterna skiljde det dock bara ett mål, men slutresultatet skrevs ändå till klara 3-0 (1-0).

Strömsnäsbruks IF har resultatmässigt haft en väldigt motig försäsong och var klara underdogs i premiären mot Lagans AIK, som tippas tillhöra toppen av tabellen. Det var också LAIK som hade ett massivt bollinnehav i den första halvleken, medan SIF var fullt inriktade på försvarsspel.

ANNONS

På en mycket svårspelad plan lyckades man också hålla hemmalaget från heta målchanser under inledningen av matchen, men i 19:e minuten kom det viktiga första målet lite som en blixt från klar himmel.

Hemmalagets ordinarie vänsterback Lukas Olsson, som premiärdagen till ära fått ta steget upp som yttermittfältare, blev framnickad av Olof Andersson i straffområdet och avslutade på ett tillslag. Bollen tog en lurig studs framför SIF-målvakten Andrei Maxim och letade sig precis över mållinjen innan William Svensson för säkerhets skull kom dit och skickade bollen ordentligt i nät.

-Skottet blev väl inte riktigt så bra som jag ville, men bollen fick nog en liten studs som gjorde att den gick in mellan benen på målvakten, berättar Lukas.

Målet gav hemmalaget trygghet och under resterande delen av halvleken gav det stora bollinnehavet ytterligare ett par chanser. Närmast 2-0 var nog Andreas Moberg, som fick se sitt direktavslut räddas via en fotparad av Maxim efter att Oskar Olsson stått för ett genombrott och passat ”snett-inåt-bakåt”. Men 1-0 höll sig in i halvtid.

LAIK inledde även den andra halvleken med ett bra grepp om händelserna. Men ju längre halvleken led, desto mer jämnade bortalaget ut spelet. Några målchanser att tala om lyckades dock inte de gulsvarta skaka fram mot ett stabilt hemmaförsvar.

Lukas Olsson var ytterst nära att göra sitt andra mål i 65:e minuten efter ett bra anfall, men avslutet från väldigt nära håll gick över mål.

ANNONS

-Jag spelade ut bollen till William Svensson och såg att det fanns en yta framför mål och tog mig dit. Bollen studsar lite och jag slänger mig för att försöka nå den men får den över ribban. Det var en tung miss, så det var skönt att jag fick sätta dit ett mål till lite senare, säger han.

Men innan det målet kom var det de senaste årens skyttekung, William Svensson, som skulle sätta dit sitt första för året. I 84:e minuten löpte han sig fri på pass från Morgan Ström och placerade säkert in 2-0, vilket gjorde att matchen kändes definitivt avgjord.

3-0 gjorde alltså Lukas, och målet kom i den absoluta slutsekunden sedan han förvaltat ett friläge efter framspelning av William Svensson.

-Vi vann bollen och jag såg att det fanns ett bra omställningsläge. Jag ropade på boll och hoppades egentligen bara att krampen skulle hålla sig borta tills jag fått iväg skottet, skrattar Lukas, som för första gången blev tvåmålsskytt i A-lagssammanhang och fick pris som matchens lirare.

Till matchens krigare i de båda lagen utsågs LAIK:s Andreas Moberg och SIF:s Asib Walizai

Närmast väntar nu Växjö BK på bortaplan för Lagan, medan Strömsnäsbruk ska försöka ta revansch mot Hovshaga på hemmaplan.

Lagans AIK – Strömsnäsbruks IF 3-0 (1-0)
1-0 (19) Lukas Olsson (Olof Andersson)
2-0 (84) William Svensson (Morgan Ström)
3-0 (90) Lukas Olsson (William Svensson)

Matchstatistik
Avslut på mål: 6-0 (3-0)
Avslut utanför/blockade: 14-4 (7-1)
Hörnor: 11-2 (5-1)
Frisparkar: 22-12 (10-8)
Offsides: 7-0 (4-0)
Varningar: 2-2 (1-1)