Det var upplagt för en fin afton på Bokliden i Liatorp när de två kommunrivalerna Liatorp/Eneryda och Häradsbäck/Ryd drabbade samman på det gröna gräset i Liatorp. LEIF blev slutligen segrare efter att ha vunnit med 3-1 i en match som inte kommer gå till historien som den mest välspelade.

LEIF hade inför matchen blivit tvungna att möblera rejält i elvan från förra mötet med Alvesta efter att kaptenen Marcus Petersson åkt utomlands och mittbacken Anders Karlsson skadat ryggen förra veckan. Två rutinerade nyckelspelare som således inte var disponibla. För H/R:s del saknades mittfältaren Elias Pedersen som även han alltså missade derbyt.

ANNONS

Matchen inleddes med en rejäl press från bortalaget H/R som inledde med en del farliga fasta situationer. LEIF var något på hälarna och hade svårt att etablera något eget spel.

Så som en blixt från klar himmel kom LEIF runt på vänsterkanten i den 11:e minuten. Viktor Bengtsson slog inlägget som Anton Nilsson nådde högst på, bollen damp ner framför Herman Nord. Den tidigare Häradsbäck-spelaren la enkelt in bollen i mål och firade med ett halvt segervarv på Bokliden. Släkten är värst.

-Anton Nilsson vann en tuff duell mot målvakten och bollen hamnade hos mig där jag bara behövde lägga in bollen. Troligtvis mitt livs skönaste mål och skönt att få ner Häradsbäck/Ryd på jorden igen, sa en lyrisk Herman Nord.

Nu var det LEIF för hela slanten som gång på gång tog sig förbi Häradsbäcks mittfält. Christoffer Bengtsson hittade rätt med sina patenterade crossbollar som damp ner i offensiv zon.

2-0 kom även det i första halvlek där LEIF i den 37:e minuten haft ett längre anfall och kommit runt på högerkanten. Niklas Johnsson spelade ut till Oskar Lundin som med ett inlägg prickade Viktor Bengtssons panna.

-Ett fint inlägg av ”Ogge”, där jag lyckas ta mig in framför min försvarare och kastar mig ner för att kunna styra in bollen med huvudet. Skönt att få göra ett mål efter de två stolpträffarna förra matchen, sa Viktor Bengtsson.

ANNONS

Matchen föll mer och mer över till LEIF:s fördel efter 2-0 och Häradsbäck/Ryd upplevdes något tagna av de insläppta målen och fick inrikta sig på att stoppa blödningen i försvaret. Detta med en del tuffa tag.

Pausvilan kommer lägligt då båda lagen törstade efter vila och vatten efter en intensiv och varm första halvlek.

I andra möblerade H/R om en del i laget där man flyttade upp duktige David Björck på topp. Detta ställde till besvär för hemmalaget direkt. Efter ett långt inkast avslutar H/R från straffområdeslinjen. Bollen tar på en hemmaspelares hand och domaren pekade direkt på straffpunkten.

Väl från straffpunkten var Emil Göransson säker och reduceringen var ett faktum bara två minuter in i andra halvlek.

LEIF blev efter det snabba målet paralyserade medan Häradsbäck/Ryd började kriga fast bollen på hemmalagets planhalva. Det tappert kämpande LEIF försvaret höll dock H/R stången och bortalaget kunde uteslutande skapa sina vassaste chanser på fasta situationer. Väl i luftrummet var LEIF något starkare där man även fick stor hjälp av Simon Segerberg i målet.

Med 20 minuter kvar började dock bortalaget tröttna som följd av deras intensiva press. LEIF börjar vinna mark på mittfältet igen och hittar rätt i djupled. Albin Andersson i H/R-kassen stod bland annat för några riktigt svettiga räddningar när Niklas Johnsson och Anton Nilsson rann igenom.

Matchen stod och vägde och klockan tickade upp mot 90 minuter. LEIF:s Rasmus Johansson skickade in en boll i straffområdet som träffade en ”HÄRRY”-spelares arm. Domaren pekade på straffpunkten, igen.

LEIF:s för dagen bästa spelare, Christoffer Bengtsson, klev fram och sköt, målvakten Albin Andersson gick åt fel håll och 3-1 var ett faktum.

H/R går för ett sista försök att putsa siffrorna men förgäves. Matchen slutar 3-1 till hemmalaget som tog sin tredje raka seger av tre möjliga.

För Häradsbäck/Ryd innebar resultatet säsongens första förlust.

– Inte den mest välspelade matchen vi spelat. Det blev mycket kamp och fokus på fasta situationer. Det kändes som om vi hade kontroll stora delar av matchen men saknade en slutprodukt. I det stora hela är det en godkänd prestation men såklart ett resultat som vi inte är nöjda med, sa Häradsbäcks lagkapten Kalle Göransson.

För LEIF väntar Vislanda IF på bortaplan nästa vecka.

– Vi tar med oss viljan från denna matchen och går för tre poäng på Tallevi, sa LEIF:s tränare Ola Gustavsson

För Häradsbäck/Ryd gäller det att ta nya tag mot Stockaryd/Rörvik nästa vecka.

– Det är alltid svårt men lite kittlande att möta lag vi inte har någon som helst aning om. Det enda vi kan kolla på är tidigare resultat och då känns det som vi har en god chans att plocka tre poäng, hälsar Kalle Göransson.

Liatorp/Eneryda – Häradsbäck/Ryd 3-1 (2-0)
1-0 (11) Herman Nord (Anton Nilsson)
2-0 (37) Viktor Bengtsson (Oskar Lundin)
2-1 (47) Emil Göransson (Straff)
3-1 (88) Christoffer Bengtsson (Straff)