Delary/Pjätteryds IF har fått en flygande start i årets seriespel. 5-0 borta mot Agunnaryds IF i premiären följdes i den andra omgången upp med hela 7-0 (3-0) på hemmaplan mot Angelstads IF.

Delary/Pjätteryds IF har hittills motsvarat de högt ställda förväntningarna i Division 5 SV. Efter två omgångar har man tagit full pott och har 12-0 i målskillnad.

ANNONS

I hemmapremiären på Björkövallen väntade Angelstads IF, och som väntat var det hemmalaget som var det vassare laget. Kanske hade 7-0-segern till och med kunnat vara ytterligare något mål större.

-Ja, 7-0 var i underkant. Lite mer skärpa och koncentration så hade det blivit några mål till. Det låter kanske dumt att säga men jag tycker inte vi gör någon jätte-match. Så då är det ändå skönt vi vinner stort, berättar D/P:s spelande tränare Niclas Jansson för Sunnerbofotbollen.

Hemmalaget fick tidigt matchen dit man ville, och redan efter 34 minuters spel hade Eldin Topic producerat ett hattrick fram till 3-0. Därefter målade i tur och ordning Adi Trokic, Muamer Redzovic och Edin Nukic innan Topic spikade slutresultatet 7-0.

-Eldin Topic gjorde fyra mål denna matchen och har varit riktigt bra i säsongsstarten. Jag vill även lyfta fram Edin Nukic som visar härlig arbetsmoral och springer enormt mycket både offensivt och defensivt, berömmer Niclas.

För D/P väntar härnäst Vederslöv/Dänningelanda IF, ett lag som också haft maximal poängutdelning och hållit nollan i sina första två matcher.

-V/D blir definitivt en svårare nöt att knäcka. De har också haft en fin start på seriespelet och vi behöver komma upp ett par snäpp för att åka därifrån med några poäng. Men det blir en härlig utmaning som vi ser fram emot!

ANNONS

Delary/Pjätteryds IF – Angelstads IF 7-0 (3-0)
1-0 (6) Eldin Topic
2-0 (12) Eldin Topic
3-0 (34) Eldin Topic
4-0 (51) Adi Trokic
5-0 (76) Muamer Redzovic
6-0 (79) Edin Nukic
7-0 (87) Eldin Topic