Det blev en klar seger för Delary/Pjätteryd när man gästade Agunnaryds IF på Ekvallen under torsdagkvällen. De svartklädda gästerna hade 2-0 redan efter dryga halvtimmen och kunde sedan öka på till 5-0 i andra halvlek och åka hem med tre poäng i bagaget.

Det var upplagt för en trevlig afton på Ekvallen i Agunnaryd med kvällsol och cirka 6 grader i luften. Klockan 18:25 blåste domaren igång mötet mellan Agunnaryd och Delary/Pjätteryd och det var gästerna som inledde piggast. Efter ett flertal anfall mot Agunnaryd skulle nollan spräckas efter 12 minuter på en hörna där Adi Trokic dök upp på bakre stolpen och enkelt skickat in 0-1 bakom en chanslös AIF-målvakt. Agunnaryd slet hårt men hade mycket svårt att få fast bollen på offensiv planhalva medan DIF/PIF:s innermittfält bestående av Adam Nyqvist, Niclas Jansson och André Lassen firade stora triumfer på offensiv planhalva.

Efter dryga halvtimmen small det till igen när Eldin Topic sköt in 0-2 efter en tilltrasslad situation i Agunnaryds straffområde. Efter målet började DIF/PIF falla något i bolltempo och tillät Agunnaryd att etablera spel och komma till ett par avslut som inte besvärade Jens Selin i DIF/PIF-målet särskilt mycket. De sista minuterna av halvleken spelades av och lagen gick in till pausvila.

Domaren blåste sedan ganska snabbt igång den andra halvleken då solen sakta men säkert började gå ner. Den andra halvleken fortsatte som den första slutade där Agunnaryd försökte skapa nerv och få kontakt i matchen. Ett solitt DIF/PIF-försvar kunde dock enkelt neutralisera Agunnaryds försök till anfall och kunde i sin tur skapa flertalet kvalificerade chanser. Spelet började tuffa till sig och ett hårt kämpande Agunnaryd började dra på sig frisparkar när orken började tryta.

Med timmen spelad kunde DIF/PIF avgöra matchen när Eldin Topic igen höll sig framme och nickade in 0-3 efter ett fint slaget inlägg från Mandus Andersson. Nu var det bara raksträcka för bortalaget som skapade en kavalkad av chanser. 10 minuter efter 3-0-målet kom även 0-4 där Edin Nukic hann först i djupled och kunde graciöst lobba in fyran. Lagen började härefter genomföra flertalet byten vilket gör att matchen faller in ett lägre tempo. Agunnaryd kunde med lite nya pigga ben komma till sin bästa chans i matchen när man skruvar en hörna i ribbans överkant. Strax därefter åkte David Nilsson i Agunnaryd på sin andra varning efter en tuff satsning och fick således syna det röda kortet vilket begränsade AIF:s möjligheter till att putsa till siffrorna.

DIF/PIF fortsatte att trilla boll och med cirka 5 minuter kvar kunde Eldin Topic kröna kvällen med ett hattrick, när han i friläge rundat målvakten och lagt in 0-5 i öppen kasse. Topic fick även chansen att göra sitt fjärde mål för aftonen när DIF/PIF tilldelas straff bara 2 minuter senare. Straffen räddades dock snyggt av Agunnaryds målvakt.

Precis när klockan tickat upp på 90 minuter blåste domaren av matchen och ett storsatsande DIF/PIF hade motsvarat förväntningarna. Agunnaryd får ta nya tag nästa vecka mot Vederslöv/Dänningelanda. För DIF/PIF väntar Angelstad hemma på Björkövallen

Efter matchen tog vi ett snack med spelande tränare Niclas Jansson och målvakten Jens Selin i Delary/Pjätteryd som var mycket nöjda över de tre poängen. Niclas Jansson hade det här att säga efter matchen.

Det känns riktigt gött, fem mål framåt och hållen nolla. Det kan inte bli bättre. Vi hade bra koll på Agunnaryd sen tidigare och visste vad som väntade. Sedan vet man aldrig vad som kan hända i en premiär med lite nerver och studsiga gräsplaner. De sliter på hela tiden, även när de blir en man mindre i andra halvlek. All heder till dem.

Jens Selin hade inte så mycket att göra i DIF/PIF-kassen under matchen utan var nöjd med hur laget försvarade.

– Det var något i första halvlek som hotade efter någon hörna, annars var det en lugn dag på jobbet. Jag tycker vi ligger rätt matchen igenom över hela banan.

Nästa vecka möter DIF/PIF Angelstad på hemmaplan, nykomlingen som på fredag (12/4) möter Vislanda på Lagan Turf Arena. Niclas Jansson tror inte att man ska ta lätt på uppgiften

ANNONS

– Jag såg Angelstad när de mötte HiTS (Hinneryd/Traryd) i träningsmatch för ett tag sen och de såg ut som ett hårt arbetande gäng. De vann ju sexan förra året och kan säkert ha flytet med sig från förra året inledningsvis. Nykomlingar brukar ju ta en del poäng i början på säsongerna. Vi måste vara ödmjuka och jobba hårt för varandra. Precis som vi gör idag.

Agunnaryds IF – Delary IF/ Pjätteryds IF
0-1 (12) Adi Trokic
0-2 (34) Eldin Topic
0-3 (60) Eldin Topic
0-4 (70) Edin Nukic
0-5 (84) Eldin Topic