Delary/Pjätteryd tog på fredagkvällen sin tredje raka seger efter 3-0 borta mot Vederslöv/Dänningelanda på Dänningevallen. Segern innebar att Delary/Pjätteryd ligger tvåa i serien med 15 gjorda mål framåt och 0 (!) insläppta mål.

Den första halvleken på Dänningevallen var inte en underhållande historia då båda lagen, likt en boxningsmatch, inledde med att känna på varandra och värna om positionsspel och taktiska manövers.

ANNONS

Delary/Pjätteryd skulle däremot växla upp med jämna mellanrum men hade svårt att skapa riktigt kvalificerade chanser vilket innebar att Vederslöv-målvakten Emil Rönn inte hade särskilt mycket att stå i.

Inte heller hade Jens Selin på andra sidan plan några ingripanden att nämna utan mycket av spelet förpassades till mittplan och kanterna.

Vederslöv var däremot inte ofarliga utan lyckades flera gånger ställa om när D/P uppträdde lite nonchalant. Bästa chansen hade högeryttern Oscar Hagberg som snappade upp en boll och blev fri med Jens Selin. D/P:s mittback Mikael Åkesson stod dock för ett fantastiskt försvarsspel och hann ikapp motståndaren i sista stund.

D/P gav intrycket av att vara lite för hastiga i sina beslut och var till synes mycket angelägna om att snabbt komma fram till mål och hitta avslut. Något som resulterade i en del bolltapp och spelvändningar. Den första halvleken förblev mållös.

-I halvlek var vi rätt överens om att vi inte fick igång spelet under första halvlek, men om vi fortsatte att kriga och löpa för varandra så skulle vi komma till lägen tillslut, sa Delary/Pjätteryds spelande tränare Niclas Jansson.

I andra halvlek börjar matchen, till publikens stora glädje, öppna upp sig. Vederslöv/Dänningelanda är inledningsvis mycket nära att ta ledningen när man bland annat har ett inspel som i öppet läge slås i stolpen. Man har även ett lurigt avslut där Jens Selin är med på noterna.

ANNONS

Med cirka 20 minuter kvar börjar D/P:s kvalité lysa igenom. Mellan minut 70 och 79 gör man tre mål.

Ledningsmålet kommer efter att man vunnit en duell i straffområdet och André Lassen enkelt lagt in bollen i mål vid VD-målvaktens vänstra stolpe.

0-2 kom i minut 77 där D/P tilldelas en relativt billig straff. Eldin Topic var säkerheten själv från elva meter och gjorde ett ryck i skytteligan.

2 minuter senare kommer även 0-3 där spelande tränaren Niclas Jansson visar prov på kvalité och speed när han snurrar upp och tar sig förbi 3-4 V/D-spelare på vänsterkanten och serverar Eldin Topic i straffområdet. En fin nick från dennes panna och saken var biff. Hans nionde (!) mål på tre matcher.

Vederslöv/Dänningelanda lyckades inte samla kraft till någon form av forcering utan ett stabilt Delary/Pjätteryd spelade av matchen.

Niclas Jansson var nöjd över segern, även om den kanske var större än förtjänat.

-Det känns bra, med tanke på det svåra motståndet och att vi inte fick spelet att fungera så kan man inte vara annat än nöjd med att åka därifrån med en 3-0 seger. En riktig lag-insats där hela laget ska berömmas för sin insats! V/D var ett bra lag som kämpade på bra och 3-0 speglade inte matchen om jag ska vara helt ärlig. Precis innan vi gjorde 1-0 så hade V/D ett stolpskott som dansade på mållinjen.

Delary/Pjätteryd ligger därmed 2:a i tabellen på samma poäng bakom Liatorp/Eneryda med samma målskillnad. En imponerande sådan.

-Vi har egentligen inte fått till den där riktiga 100% insatsen rent spelmässigt ännu så där har vi lite att jobba på, men att då ha 15-0 i målskillnad efter 3 omgångar är inget man ska klaga på, tycker Niclas Jansson.

Nästa vecka ställs DIF/PIF mot Torpa iF hemma på Björkövallen.
– Torpa blir ännu en tuff värdemätare, vi mötte dem i en träningsmatch där vi fick se oss besegrade med 1-0, så vi är revanschsugna och ska förhoppningsvis kunna ge dem en bra match!

Vederslöv/Dänningelanda – Delary/Pjätteryd 0-3 (0-0
0-1 (70) André Lassen
0-2 (77) Eldin Topic (Straff)
0-3 (79) Eldin Topic (Niclas Jansson)