Fler och fler lag har börjat komma igång med sitt träningsmatchande. Nedan kommer en sammanställning från veckan som gått.

Markaryds IF – Genevad/Veinge IF 5-1 (2-0)
1-0 (8) André Fredriksson
2-0 (40) Erik Testino
3-0 (50) Johan Ligård
4-0 (60) Axel Persson
5-0 (67) Johan Nilsson

ANNONS

MIF fortsätter att gå starkt i träningsmatcherna. Mot Genevad/Veinge, hemmahörande i Hallands Division 4, blev det i onsdags kväll en storseger. Noterbart är att målen gjordes av fem olika målskyttar. MIF skulle även mött Lagans AIK under helgen, men fick den matchen inställd på grund av spelarbrist hos LAIK. Nu blir nästa match istället mot Ängelholms FF nästa lördag.

Torpa IF – Kånna IF 4-3 (4-0)
1-0 (9) Andreé Balczar
2-0 (26) Ernad Sadiki
3-0 (39) Ernad Sadiki
4-0 (44) Andreé Balczar
4-1 (58) Ludvig Rosenlind Svensson
4-2 (60) Namir Nukic
4-3 (71) Michael Trinh

Det blev som synes en match med två vitt skilda halvlekar när Division 5-laget Torpa IF tog sig an Kånna IF från Division 6 i en fight som var båda lagens första för året. Matchen var ”avgjord” redan i paus, men det verkade inte KIF bry sig om och reducerade tre gånger under den andra halvan. Man fick dock finna sig i förlust men kan säkert ta med sig mycket från sin andra halvlek. Noterbart är att Torpas nyförvärv Andreé Balczar började leverera mål direkt.

Häradsbäcks IF/Ryds SK – Lönsboda GoIF 8-2 (5-0)
Målskyttar HIF/RSK: John Pedersen (2), Isak Skog (2), Kevin Johansson, Emil Göransson, David Björck, Mattis Nilsson

Den nya klubbkonstellationen, HIF/RSK, tog i sin andra träningsmatch den första segern när Lönsboda krossades med hela 8-2 på Haganäs konstgräs. Nämnas kan att Emil Göransson blivit målskytt i båda matcherna.

Ljungby IF – Åryds IK 2-1 (2-0)
Målskyttar LIF: Johan Brorsson, Erik Johannesson

ANNONS

LIF besegrade Division 4-kollegan (dock ingen seriekonkurrent) Åryds IK i sin första träningsmatch för året. Det rapporteras om en match där lagen hade varsin halvlek, men hemmasegern ändå var ganska rättvis.

Strömsnäsbruks IF – Delary/Pjätteryds IF 0-2 (0-1)
0-1 (37) Edin Nukic
0-2 (63) Adi Trokic

SIF kom till spel med två raka 0-8-förluster i bagaget medan D/P gjorde sin säsongspremiär. Det blev inga mål framåt den här gången heller för SIF, men man höll emot betydligt bättre bakåt än i tidigare matcher. D/P, som kommer vara en av favoriterna till seriesegern i Division 5, stod enligt rapporterna för en stabil insats. Nämnas kan också att nyförvärvet Adi Trokic gjorde sitt första mål för föreningen.

Ysby BK – Råstorp/Timsfors IF 1-2 (1-2)
0-1 (9) Kim Frank
1-2 (39) Alexander Johannesson

Råstorp/Timsfors IF har varit flitigt i sitt matchande hittills. Detta var den tredje träningsmatchen för Division 6-laget. Resultaten i de tidigare har blivit en vinst och en förlust. Nu vann man igen, den här gången mot Ysby som huserar i Division 7 Halland. Noterbart är att Alexander Johannesson redan har fyra mål på sitt konto.

Liatorp/Eneryda IF – Jägersborgs IF 5-0 (2-0)
Målskyttar LEIF: Marcus Petersson (2), Anton Nilsson, Mikael Axelsson, Niklas Johnsson

LEIF tog sin andra seger i träningsmatch nummer två. Faktum är att man heller inte släppt in något mål än så länge. Mot Jägersborg hade man inga större bekymmer, utan laget från Skånesexan avfärdades med solklara 5-0.