Både träningsmatcher och cupspel är i full gång. Här är matcherna som avverkats vecka 11.

Smålandscupen / Toyota Cup

ANNONS

GoIF Ling – Kärda IF 2-3 (2-0)
1-0 (17) Albin Åkesson
2-0 (35) Anton Liljedahl
2-1 (59) Theo Eriksson
2-2 (77) Adrian Florin Redes
2-3 (89) Adrian Florin Redes

Ling startade som synes starkt mot förra årets degraderade Division 4-lag Kärda IF. Tvåmålsledning i paus förbyttes dock till förlust för Division 6-laget. Kärda fick en utvisning med kvarten kvar men lyckades trots det vända på steken och sno med sig alla tre poängen. Ling kommer även ställas mot FK Liljan i gruppspelet.

Göteryds BK – Agunnaryds IF 1-1 (1-1)
0-1 (12) Simon Johansson
1-1 (34) Seif Abdulhaziz

Agunnaryd gjorde sin första match i gruppspelet, medan Göteryd hade med sig tre poäng från förra helgens möte med Råstorp/Timsfors. Division 5-laget AIF startade bäst och gjorde tidigt 1-0, men GBK kvitterade redan i första halvlek med ett mål som blev matchens sista. Göteryd har skaffat sig ett bra läge inför avslutningen mot Hallaryd, men Agunnaryd tog med sig en fördel genom att vinna den avslutande straffläggningen. Denna blir dock bara utslagsgivande om lagen hamnar precis lika i gruppen.

Hallaryds IF – Råstorp/Timsfors IF 1-5 (0-3)
0-1 (2) Alexander Johannesson
0-2 (36) Oscar Thornberg
0-3 (39) Amir Dizdarevic
0-4 (55) Oscar Thornberg
1-4 (65) Aleksandar Blagojevic
1-5 (76) Alexander Johannesson

Femetta för Råstorp/Timsfors, som vann måstematchen mot Hallaryd. För att man ska sno åt sig förstaplatsen i gruppen, vilken innebär avancemang till utslagsomgångarna, tvingas man dock hoppas på att Hallaryd tar poäng av Göteryd. Därefter måste R/T besegra Agunnaryd i den avslutande gruppspelsmatchen.

ANNONS

Träningsmatcher

HiTs – Delary/Pjätteryds IF 0-4 (0-2)
0-1 (19) Eldin Topic
0-2 (33) Niclas Jansson
0-3 (62) Niclas Jansson
0-4 (72) Adam Nyquist

Klar seger för Division 5-favoriten Delary/Pjätteryd mot HiTs. Nya spelande tränaren Niclas Jansson stod för dubbla fullträffar i en match där HiTs målvakt Mathias Johansson bidrog till att hålla nere siffrorna.

Markaryds IF – Ljungby IF 1-1 (0-1)
0-1 (3) Adis Hodzic
1-1 (88) Lucas Johansson

MIF och LIF kryssade i onsdags i en match där lagen hade varsin halvlek. Ett tidigt och ett sent mål innebar ett 1-1-resultat som båda lagen nog kan leva med.

Älmhults IF U – Häradsbäcks IF/Ryds SK 1-2
Målskyttar, HIF/RSK: Kevin Johansson, Emil Göransson

HIF/RSK tog en liten revansch efter 4-1-förlusten mot Älmhults IF för några veckor sedan genom att besegra klubbens U-lag med uddamålet. Emil Göransson visar riktigt målform under försäsongen och kom åter med i protokollet.

Hässleholms IF – Markaryds IF 1-1 (0-1)
0-1 (26) Liridon Bajgora
1-1 (75) Burim Rexhepi

Andra matchen för Markaryd under veckan. Man fick storstryk när man förra helgen mötte Division 2-laget Ängelholms FF. Nu stötte man åter på Division 2-motstånd, denna gång i form av Hässleholms IF, och fick med sig ett bra resultat. Liridon Bajgora satte MIF i förarsätet med ett straffmål i första halvlek, men Hässleholm kvitterade med kvarten kvar. Hässleholms IF har för övrigt spelat gruppspel i Svenska Cupen, med matcher mot Elfsborg, Djurgården och Frej, under de senaste veckorna.

Forsheda IF – Torpa IF 1-0 (0-0)

Andra raka matchen mot Division 4-motstånd för TIF. Senast blev det storförlust mot Värnamo Södra, men mot Forsheda stod man emot betydligt bättre. Dock fick man finna sig i ny förlust efter att FIF gjort matchens enda mål i andra halvlek.

Delary/Pjätteryds IF – Tingsryd United FC 2-0 (0-0)
1-0 (66) Niclas Jansson
2-0 (81) Edin Nukic

Delary/Pjätteryd vann även sin andra träningsmatch den här veckan. Och man höll också nollan igen. Ytterligare en gemensam nämnare med föregående 4-0-seger mot HiTs var att Niclas Jansson blev målskytt.

Guddarps IF – Liatorp/Eneryda IF 2-2 (2-1)
1-0 (24) Sebastian Wilhelmsson
2-0 (27) Carl Arvidsson
2-1 (38) Niklas Jonsson
2-2 (90) Marcus Petersson

Precis som när man mötte Delary/Pjätteryd hamnade LEIF i 2-0-underläge mot Guddarp – men hämtade upp till 2-2. GIF gick snabbt upp till 2-0 i mitten av första halvlek, men Liatorp/Eneryda kämpade sig ifatt till ett ganska rättvist 2-2-resultat. För Guddarps del var det andra raka 2-2-resultatet mot Division 5-motstånd.

Häradsbäcks IF/Ryds SK – Strömsnäsbruks IF 2-0 (0-0)
Målskyttar, HIF/RSK: Isak Skog, Arvid Karlsson

Det går tungt för SIF i träningsmatcherna, och man har ännu inte gjort något mål framåt. Desto mer positivt för HIF/RSK, som tog sin andra seger på två dagar efter 2-1 mot Älmhults IF U under fredagskvällen.

Ryssby IF – Angelstads IF 1-1 (0-1)
0-1 (37) Nshan Mirzoyan
1-1 (52) Wadoud Tamer

Oavgjort mellan förra årets seriekonkurrenter Ryssby och Angelstad. I år kommer dock Angelstad spela i femman efter seriesegern i höstas. AIF gjorde matchens första mål via en hörna som damp direkt i nät. RIF kvitterade i inledningen av andra halvlek med ett avslut i öppet mål. Härnäst väntar Hamneda för Ryssbys del, medan Angelstad ställs mot HiTs.

Lagans AIK – Slätthögs BoIF 3-1 (1-0)
1-0 (35) Oskar Olsson
2-0 (66) William Svensson
2-1 (75)
3-1 (86) William Svensson

LAIK vann igen efter storsegern senast, och nu mot en kommande seriekonkurrent. Det ständiga offensiva hotet William Svensson har kommit igång bra med målskyttet och har nu gjort fem mål på två matcher. Också meriterade nyförvärvet Oskar Olsson är igång och blev målskytt för andra matchen i rad.

Virestads IF – Lönsboda GoIF 1-5 (0-2)
Målskytt, VIF: Casper Håkansson

Det blev förlust med stora siffror för Virestad när man stötte på motstånd från andra sidan Skåne-gränsen. Ställningen var 0-5 i slutet av matchen, men man fick åtminstone med sig ett tröstmål från matchen.

Älmhults IF – Gransholms IF 
Inställd sedan Gransholm lämnat återbud