Fler och fler lag börjar rulla igång sitt träningsmatchande. Den gångna helgen har dessutom tre lokala lag varit inblandade i cupspel.

Markaryds IF – Laholms FK 1-3 (0-1)
1-2 (75) Johan Ligård

ANNONS

Markaryds IF mötte i torsdags kommande seriekonkurrenten Laholms FK på hemmaplan. Trots en spelmässigt jämn match fick man finna sig i att åka på årets första förlust. Johan Ligård gjorde MIF:s mål, men hann även med att bli utvisad innan matchen var över.

Älmhults IF – Häradsbäcks IF/Ryds SK 4-1 (4-0)
1-0 (19) Philip Nilsson
2-0 (32) Philip Nilsson
3-0 (39) Kalle Johansson
4-0 (40) Victor Palmquist
4-1 (64) Emil Göransson

Det blev en klar seger för ÄIF mot HIF/RSK när båda lagen gjorde sin träningsmatchpremiär. Älmhult avgjorde matchen redan i första halvlek då man gick ifrån till 4-0. Noteras kan att nyförvärvet Philip Nilsson målade två gånger om. HIF/RSK lyckades sedan vinna andra halvlek efter mål av Emil Göransson.

Strömsnäsbruks IF – FC Örkelljunga 0-8 (0-2)

SIF har fått en väldigt tuff start på träningsmatchandet. Lagets andra match för året slutade precis som den första med en 8-0-förlust, och man har nog en del att fundera på. Det har dock stått starkt motstånd på andra planhalvan i bägge matcherna, och laget får ladda om inför kommande uppgifter.

Den här veckan är det planerad match mot Lagans AIK. Det återstår dock att se om den blir av då LAIK kvalificerat sig till slutspel i Årydscupen.

ANNONS

Markaryds IF U21 – Råstorp/Timsfors IF 3-0 (1-0)
1-0 (7) Alexander Sjöström
2-0 (74) Erik Testino
3-0 (77) Alexander Sjöström

Råstorp/Timsfors IF spelade sin första träningsmatch för året. Där blev det dock förlust mot Markaryds IF:s U21, som består av en mix av A- och U-lagsspelare. Åtminstone målmässigt var det MIF:s A-spelare som var skillnaden mellan lagen då Sjöström stod för två mål och Testino ett.

Årydscupen

Liatorp/Eneryda IF, Ljungby IF och Lagans AIK deltog under den gångna helgen i Årydscupen, som spelas i Tipshallen i Växjö. Man gjorde det också med mycket gott resultat då samtliga tre lag är vidare till slutspel kommande söndag.

LEIF var först in i spel, och man stod för ett mycket imponerande gruppspel där det blev tre raka segrar. Åryds IK (2-1), Växjö BoIS (3-0) och Hällaryds IF (1-0) stod för motståndet, men hade alltså inget att sätta emot. Petter Faeltenborg (2), Anton Nilsson (2), Rasmus Johansson, Lucas Schölin gjorde målen för LEIF.

Ljungby IF blev tvåa i sin grupp efter två segrar och en förlust. Trepoängarna kom mot Hällaryds FF (2-1) och Virserums SGF (2-0), medan det blev förlust mot kommande seriekonkurrenten Moheda IF (0-1).

De båda lagens gruppspelsresultat innebar att man ställdes mot varandra i en efterföljande kvalmatch om en plats i slutspelet på söndag. I den matchen hade Ljungby IF mest kraft kvar, och vann med 1-0 efter att Adis Hodzic avgjort.

Någon timme senare, när samtliga grupper var färdigspelade, stod det dock klart att även LEIF avancerat till slutspel som bästa gruppspelslag av de som blivit utslagna.

Även Lagans AIK var alltså i farten, och resultatet blev slutspel även där. I gruppspelet besegrades Rottne IF (2-0) medan man spelade oavgjort mot Vederslöv/Dänningelanda IF (1-1) och förlorade mot FK Älmeboda/Linneryd (1-2).

Resultaten innebar andraplats i gruppen och kvalmatch mot gruppsegraren Wexiö FK. Där blev det dock en enkel resa för LAIK, som vann med klara 3-0. Lagets mål gjordes av Kristian Olson (2), Morgan Ström, Samuel Olsson, William Svensson, Lukas Olsson och Oskar Andersson.

Slutspelet lottas på onsdag.