På lördag är det dags igen. Den 36:e upplagan av Ljungby IF:s inomhuscup går av stapeln. En skillnad i år är att cupen går under namnet Profilhörnan/Craft Cup i samarbete med ICA Maxi stormarknad på bekostnad av det något kortare Intersport Cup.

Cupen är ett mycket populärt inslag bland Ljungby kommuns lag under försäsongsupptakten, och så även i år. Men i denna upplaga återfinns inga lag med hemvist i andra kommuner. Därför har antalet deltagande föreningar gått från 20 st 2017 och 15 st 2018 till bara 12 st 2019.

ANNONS

I och med det är även cupens spelprogram mer komprimerat än tidigare. Öppningsmatchen mellan Ljungby IF och Hamneda GoIK spelas kl. 10:00. Finalen är schemalagd knappt sju timmar senare, kl. 16:45.

Lagen är indelade i tre stycken fyralagsgrupper. De två bästa lagen i varje grupp får spela kvartsfinal, vilket även gäller de två bästa treorna. Åtta av tolv lag går alltså vidare till slutspel. Kanske kan det öppna upp för någon av de mindre föreningarna att skrälla sig fram i turneringen?

Ljungby IF har varit en dominant i turneringen under många år. 2004-2017 vann man samtliga turneringar förutom två. Undantagen var 2010 (då cupen avbröts på grund av hjärtstillestånd på spelare och ingen segrare utsågs) och 2012 när Virestads IF segrade. 2018 tog Lagans AIK sin första titel någonsin i turneringen, och går nu alltså för första gången in i cupen som titelförsvarare.

Man bör också gå in som en av favoriterna i årets upplaga. Därtill är gruppmotståndaren Torpa IF alltid farliga inomhus och Sunnerbofotbollen tror att Division 5-laget kan bli en rejäl utmanare till slutsegern i år.

Utöver det är Ljungby IF säkert sugna på att ta tillbaka titeln i sin egen cup. 2002-2003 var senaste gången man misslyckades med att vinna två år i rad…

Ryssby Futsal skulle eventuellt kunna vara en liten outsider. Men man delar till vardags spelare med flera av de andra lagen i turneringen, och mycket beror på vilka av dessa man har att tillgå.

ANNONS

Guddarps IF brukar vara med långt fram, men har nog på förhand haft bättre chanser tidigare år.

Sunnerbofotbollen.se kommer i år liverapportera från cupen. Reportage, intervjuer och resultat hittar du alltså hos oss.

Allt som rör Profilhörnan/Craft Cup kommer du hitta på cupens samlingssida. Den finner du här.