På lördag avgörs Delary IF Cup i Haganäshallen i Älmhult. Sunnerbofotbollen kommer, precis som i Ljungby för två veckor sedan och i Markaryd förra helgen, vara på plats för att liverapportera.

Tolv lag finns anmälda tilll cupen, som för första gången spelades 1992. Då vann Bredaryds IK, och därefter har ytterligare femton olika föreningar stått som segrare vid något tillfälle. Av dessa har Älmhults IF vunnit flest gånger, närmare bestämt sex stycken.

ANNONS

De senaste tre årens turneringar har dock samtliga bjudit på förstagångssegrare. Detta i form av IFK Grimslöv (2016) och Torpa IF (2017) innan hemmaföreningen Delary/Pjätteryds IF äntligen fick äran att vinna sin egen turnering 2018.

I årets upplaga finns det flera potentiella vinnare. DIF/PIF har definitivt chansen att ta andra raka, speciellt om man kommer till spel med några av de nya spelare som anslutit under vintern. Torpa IF vill säkert utmana, men kommer till stor del ställa upp med ett nytt lag jämfört med cupen i Ljungby för ett par veckor sedan.

Agunnaryds IF spelade final i Ljungby, och kommer säkert stå för en stabil insats igen. Det blir också spännande att se ett Älmhults IF med många nya ansikten.

De deltagande lagen är uppdelade i två sexlagsgrupper. De två bästa lagen i varje grupp går vidare till semifinal.

Vårt tips blir att Delary/Pjätteryds IF vinner sin andra raka hemmaturnering. Varför inte efter en finalvinst mot Älmhults IF?

Cupens samlingssida hittar du här.

ANNONS