Futsalcuperna duggar tätt under januari månad. I helgen är det dags för Sparbanken Cup i Markaryds IF:s regi. Sunnerbofotbollen finns såklart, precis som i Ljungby förra helgen, på plats för att liverapportera.

Turneringen avgörs på herrsidan mellan sexton lag fördelade på fyra grupper. Nio av dessa kommer från Sunnerbo, men bara från fem olika föreningar. Detta då Markaryds IF ställer upp med hela fyra lag medan Strömsnäsbruks IF går in med två stycken.

ANNONS

Övriga sunnerboitiska föreningar som finns representerade, med ett lag vardera, är Kånna IF, Råstorp/Timsfors IF och HiTs. Från gruppspelet går de två bästa lagen i respektive grupp vidare till kvartsfinal.

Damturneringen består av tio lag. Dessa gör i två grupper upp om fyra semifinalplatser. Enda laget från vårt område är Lagans AIK där nya tränaren Malin Karlsson alltså gör sin första insats i skarpt läge. LAIK kommer att slå ur underläge i kampen om avancemang till slutspelet.

Förra året segrade Laholms FK, både på herr- och damsidan. Damerna finns med för att försöka försvara sin titel 2019, medan vi kommer få se ett mästarskifte på herrsidan.

Utgången är svårtippad då många lag kommer utifrån. Vi tror dock att Markaryds IF Herr har en bra chans att ta tillbaka titeln i sin egen turnering. Även Veteranerna ställer upp med ett spännande lag. Håller orken hela vägen blir man farliga.

Kånna IF gjorde en stark insats i Profilhörnan/Craft Cup för en vecka sedan, och det ska bli intressant att se om man kan prestera något liknande här. Man har, till synes, fått en ganska tuff grupp att kriga sig vidare ifrån.

På damsidan bör Division 2-laget Laholms FK ha en förhållandevis god chans att försvara sin titel, även om det kommer vara små marginaler. Vittsjö GIK är såklart också en mycket stark kandidat även om man aldrig vet vilket lag som kommer till spel i en turnering av det här slaget.

ANNONS

Damgrupperna och herrarnas grupp 1-3 avgörs under lördagen. Grupp 4 i herrklassen spelas under söndagsförmiddagen innan slutspelet tar vid med start klockan 12:30.

Grupperna, Herr
Grupp 1: Markaryds IF U, Strömsnäsbruks IF U, Knäreds IK, BK Walldia 2

Grupp 2: Kånna IF, Markaryds IF Veteran, Strömsnäsbruks IF, BK Walldia 1

Grupp 3: Råstorp/Timsfors IF, HiTS, Markaryds IF Herr 1, Kornhult/Hishult FF 2

Grupp 4: Lilla Tjärby IK, Kornhult/Hishult FF 1, Markaryds IF Herr 2, Osby FF

Grupperna, Dam
Grupp 1: Kornhult/Hishult FF 1, Vittsjö GIK, Laholms FK, VGLT, DFK Hasko

Grupp 2: Trönninge IF, Lagans AIK, SRG, Vittsjö GIK U, Kornhult/Hishult FF 2

Cupens samlingssida med alla nyheter, resultat och tabeller hittar du här.