Hälften av våra klubbar i Division 3-4 har de senaste dagarna rapporterat nya tillskott till sina trupper. Det handlar om Markaryds IF, Ljungby IF och Guddarps IF.

Markaryds IF presenterade för några dagar sedan ytterligare ett nyförvärv. Speedige Erik Testino ansluter från Älmhults IF och ska framförallt stärka upp i de offensiva leden. Han har redan hunnit presentera sig i MIF-tröjan, då han under gårdagen blev enda målskytt när MIF besegrade Helsingborgs-klubben Råå IF i en träningsmatch med 1-0. Målskörden kunde till och med blivit större då han hade skott i både stolpe och ribba.

ANNONS

-Jag valde MIF för att jag känner att det är en förening med många unga duktiga spelare. Jag känner att jag kan utvecklas och ta nästa steg till att uppnå min dröm här i MIF. Jag blev omhändertagen av alla i laget direkt så det var inget snack om saken att börja här, berättar Erik för Markaryds IF:s hemsida.

Även Ljungby IF har förstärkt truppen. Josef Carlsson, som tidigare spelat juniorfotboll i LIF, återvänder till föreningen efter att senast ha representerat Liatorp/Eneryda IF.

-Jag är glad att mina gamla grabbar vill ha mig som tränare igen. Josef är en klok och riktigt stark spelare med en bra inställning till både träning och match. Med honom kommer vi få större konkurrens i laget, och snart är vi färdiga med spelartruppen, berättar LIF-tränaren Samir Hodzic för Sunnerbofotbollen.

LIF:s serie- och lokalkonkurrent Guddarps IF har i sin tur värvat en ny målvakt. Det är Dennis Dellenmark som ansluter från Ryssby IF.

-Dennis hörde tidigt av sig och var intresserad av att komma och träna med oss, och efter tre träningar gjorde han igår sitt val och det gläds vi givetvis mycket för. En bra kille som kommer passa väl in i gänget och det Guddarps IF står för, och vi är övertygade om att detta kommer bli väldigt bra. En ambitiös målvakt som vill utvecklas, och det känns mycket kul att Dennis spelar i GIF kommande säsong, hälsar sportgruppen i GIF på föreningens hemsida.

GIF har också meddelat att man kompletterat sin tidigare tränarduo med ytterligare ett namn. Välkände Kristoffer Ederström, som har en mångårig spelarbakgrund i föreningen, lägger skorna på hyllan och går istället in i en ledarroll.

ANNONS

– Det ska bli spännande och känns framförallt lite konstigt mentalt att gå över till ”andra sidan”, hälsar Kristoffer till Guddarps IF:s hemsida.