Frimånaden börjar närma sig sitt slut, men än trillar övergångarna in. Den senaste veckan har det presenterats en rad nyheter i Division 5-klubbarna Agunnaryds IF, Angelstads IF, Delary/Pjätteryds IF, Liatorp/Eneryda IF och Torpa IF.

Agunnaryds IF ligger i ordentligt under frimånaden. Hittills har man presenterat åtta nya spelare. De senaste i raden är Johan Hörberg, Leo Sunjic, Victor Svensson, Albin Malmström och Kevin Teglas. Den förstnämnda återvänder till klubben efter ett år i Kånna IF medan övriga kommer från Ljungby IF J.

ANNONS

-Jag vet vilken typ av fotbollsspelare vi har fått eftersom jag har tränat dem alla tidigare, förutom Johan. Alla är talangfulla spelare men nu gäller det att ta ett steg till in i seniorfotbollen. Grabbarna har redan visat att spelförståelse och teknik finns på plats. De kommer att få mycket speltid via både A- och B-lag men det gäller att träna så ofta det bara går. Med de här grabbarna har vi fått någon spelare i varje lagdel vilket bådar gott inför framtiden, berättar Agunnaryds tränare Edvard Sunjic för Sunnerbofotbollen.

Ett annat AIF, nämligen Angelstads IF, har också presenterat ett nyförvärv. Jamal Ahmad har valt att prova på spel i Division 5 och ansluter från Ryssby IF.

-En ödmjuk och teknisk spelare med fin blick för spelet. Han kan också förvalta offensiva frisparkar på ett kreativt sätt, beskriver tränaren Elisabeth Olsson sitt senaste nyförvärv.

Delary/Pjätteryds IF har varit på jakt efter en målvakt de senaste veckorna. Nu har man också fått napp. Jens Selin har valt att lämna seriekonkurrenten Häradsbäcks IF till förmån för DIF/PIF.

-Jens är en grym kille både på och utanför planen. Vi är väldigt glada att han har bestämt sig för att representera oss den kommande säsongen, säger Delary/Pjätteryds Johan Nilsson.

Vidare har Liatorp/Eneryda IF rapporterat förändringar i spelartruppen. Vi har tidigare berättat att Josef Carlsson representerar Ljungby IF 2019. Även Simon Sandell söker sig uppåt i divisionerna till den kommande säsongen. Den duktige målvakten är klar för nyblivna Division 3-laget IFK Grimslöv/Västra Torsås.

ANNONS

Men man har också spelare på plussidan. Löpstarke mittfältaren Oskar Lundin ansluter till klubben från Ryssby IF.

Slutligen har Torpa IF meddelat att Oliver Fredriksson återvänder till klubben från Markaryds IF. Oliver studerar dock på annan ort och kommer representera föreningen på dubbellicens de perioder han är hemma.

Tränaren Johan Palm beskriver det senaste nyförvärvet enligt följande på föreningens hemsida:

”En spelare med bra blick och känsla för spelet. Användbar på flera olika positioner, men främst som ytterback eller kantspelare. Ytterligare en kille med bra karaktär som passar bra in i truppen.”