Frimånaden är sedan en knapp vecka över för den här gången. Under de sista dagarna presenterades det ett flertal nyheter i våra Division 4-klubbar.

Guddarps IF har hämtat in unge Luca Enache, som gör comeback, samt forwarden Jimmie Hansson från Kånna IF.

ANNONS

-Jimmie är en typisk boxforward som inte krånglar till det i avslutningslägena. Precis en sådan spelare vi saknade ifjol, så där hoppas jag vi kan utveckla honom ytterligare lite mer kommande säsong, säger GIF:s tränare Daniel Nilsson till Sunnerbofotbollen.

-Luca är son till vår målvakt George. Han är ung och vi hoppas på en bra utveckling hos oss. Han har haft uppehåll från fotbollen något år, men är nu åter sugen på att lira fotboll. Han huserar på mittfältet och blir ett spännande tillskott i truppen, fortsätter han.

Ljungby IF har efter Eric Bengtsson nu hämtat ytterligare en spelare från just Guddarps IF. Slitvargen Oscar Pedersen är klar för klubben. Utöver det har man också offentliggjort ett offensivt tillskott då välkände och målfarlige Philip Persson är tillbaka i klubben igen efter ett par år på annan ort.

-Oscar har jag tränat under lång tid då han är en av ”mina” juniorer. Han är hårt arbetande, positionssäker och läser spelet på ett fantastiskt sätt. En äkta defensiv mittfältare med andra ord, kommenterar LIF:s tränare Samir Hodzic för Sunnerbofotbollen.

-Philip är en snabb och målfarlig spelare. Med dessa två har vi nu riktigt bra konkurrens på varje position. Jag är jättenöjd med truppen som helhet, avrundar han.

Strömsnäsbruks IF har också presenterat nya spelare. Oliwer Nilsson och Arber Selmani från Kornhult/Hishult FF, Andreas Hjelm från Kånna IF samt Thomas Andréasson är klara för 2019.

ANNONS

-Andreas är en mittfältare som återvänder tillbaka till SIF och visar ett stort klubbhjärta och rätt attityd, meddelar SIF:s tränare Tobias Wahlén.

-Arber har jag bara sett under en träning hittills men han visade då på snabbhet och teknik. Han har potential att bli årets utropstecken!

-Oliwer är ytterligare en återvändare som jag faktiskt själv spelade med i backlinjen när jag var aktiv i SIF. Han har växt till sig och byggt på sig värdefulla kilon muskler sedan dess. Det är en stabil försvarare som konkurrerar både som mittback och ytterback.

-Thomas är den enda i truppen som faktiskt haft mig som tränare tidigare, då i Skånes Fagerhults IF. Han har spelat begränsat med organiserad fotboll tidigare men har sedan han kom till SIF visat en härlig framåtanda. Han utstrålar en glädje på och utanför plan som ger en positiv effekt på lagkamraterna, avslutar han.