Agunnaryds IF har rapporterat sina första nyförvärv inför 2019. Och det är en ung trio som ansluter.

Agunnaryds IF tappade för ett par veckor sedan en viktig pjäs när Morgan Ström gick till Lagans AIK. Men nu har man presenterat de första förstärkningarna inför nästkommande säsong. Joel Lööf återvänder efter ett år i Ljungby IF, Edvin Keresztes ansluter från Kånna IF och Rikard Jako kommer närmast från spel i Ljungby IF J. Dessutom är det klart att unge Karl Lööf flyttas upp permanent i seniortruppen från klubbens ungdomslag, vilket man bedrivit i samarbete med Ryssby IF och GoIF Ling.

ANNONS

När Sunnerbofotbollen tar kontakt med Joel Lööf berättar han att det känns bra att vara tillbaka i moderklubben:

-Ja, det känns skönt att vara hemma igen. Jag har tränat några träningar med laget och jag känner ett helt annat lugn på träningarna än vad jag gjort innan. Det känns rätt, helt enkelt. Jag trivdes i Ljungby men det tog väldigt mycket tid eftersom jag bor i Agunnaryd och var tvungen att åka in tre gånger i veckan för träning. Nu har jag två minuter till Ekvallen och kommer därmed hinna med mycket annat också.

Vad har du med dig från året i LIF?
-Jag känner att jag har utvecklat både min fysik och teknik i Ljungby. Tidigare hade jag inte så mycket att sätta emot i närkamperna men nu känner jag att det börja falla på plats. Jag tycker också att jag har blivit säkrare med bollen och har blivit bättre på att röra på huvudet och veta vart jag har mina medspelare och motståndare.

Vad gjorde att du tog beslutet att återvända?
-Det som fick mig att välja Agunnaryd är att mitt hjärta brinner mer för AIF än för LIF. Jag vill att det ska gå så bra som möjligt för Agunnaryd.

Vad hoppas du kunna tillföra till AIF under 2019?
-Jag hoppas kunna bidra offensivt och kanske göra ett och annat mål.

Vad tror du om den kommande säsongen?
-Jag tror att det kommer bli en tuff säsong. Det finns bra lag i Division 5 som kommer att bli svåra att möta. Men jag tror inte det kommer bli lätt att möta oss heller. Agunnaryd är ett fysiskt lag som alltid ger 100 %. Dessutom är det väldigt bra kemi mellan spelarna, avslutar Joel.

ANNONS

En annan spelare som ansluter är alltså Edvin Keresztes. Han kommer från moderklubben Kånna IF, men har i ungdomsåren även representerat Ljungby IF. För Sunnerbofotbollen berättar han vad han fått för intryck av AIF, och varför han valde att ta steget dit:

-I mina ögon är Agunnaryds IF ett lag med riktig kämpaglöd. Ett lag som alltid krigar på, och är professionella. Det har alltid varit tufft att möta AIF i både A- och B-lag. Jag valde AIF för att de verkar ha en bra organisation med en plan för var de vill vara och hur de ska ta sig dit. Jag tror att jag kan utvecklas som spelare hos AIF, och få bra erfarenhet. Det är också ett riktigt härligt gäng att spela med.

Och hur känns det att prova på Division 5?
-Det ska bli kul. Det är ett steg upp och visst kan det bli tuffare men jag kommer kriga på och försöka ta en plats i A-laget. Det finns många bra spelare och lag i serien. Det är också en rolig serie i år med tuffa matcher och derbyn, så det ska bli kul.

Vad tror du att vi kan förvänta oss från AIF nästa säsong?
-Ett lag som inte ger upp och krigar på i övre halvan av tabellen. Med en bra blandning av erfarna och unga spelare, avrundar Edvin.