Frimånaden är ännu inte igång, men Ljungby IF har redan börjat rusta rejält för 2019. För några dagar sedan blev Adis Hodzic klar för en återkomst i klubben. Och igår presenterades Filip ”Bullen” Ekholm (tidigare Gustavsson).

Ljungby IF har gått ut starkt i förarbetet inför nästa säsong. En dryg vecka innan övergångsfönstret slås upp på vid gavel har man redan säkrat två mycket starka namn efter att Filip ”Bullen” Ekholm igår presenterats av klubben.

ANNONS

Filip, med Ryssby IF som moderklubb, lämnade Ljungby IF efter säsongen 2014. Då till förmån för Räppe GoIF, där han tillbringade två säsonger och bland annat var med och spelade upp föreningen i Division 2 2016. Samma år sänkte han för övrigt just Ljungby IF i lagens vårmöte när han satte 2-1 i matchminut 95. Då hade Räppe dessförinnan även satt 1-1-målet på stopptid i en mycket dramatisk match.

Inför 2017 presenterades han som nyförvärv i IFK Grimslöv/Västra Torsås. Även där tillbringade han två säsonger och även där avslutades vistelsen med avancemang till en högre division. Laget vann nämligen Division 4 Södra efter att man slagit Slätthögs BoIF i en, om seriesegern, direkt avgörande match i slutomgången. Också i Grimslöv/VT var Filip med och satte krokben för LIF när lagen möttes i kvalet till Division 3 för ungefär ett år sedan. Den matchen förlorade Ljungby med 3-0, och Filip fanns med från start.

Men efter fyra säsonger på vift återvänder nu alltså ”Bullen” till LIF. Och tränaren Samir Hodzic är mycket nöjd med sitt nyförvärv:

-Jag har känt honom en längre tid och det är en fantastisk kille som alltid ger 100%. Han är jättebra både offensivt och defensivt och jag tror han blir en förebild för våra unga killar. Jag är väldigt glad att han är tillbaka i LIF, säger han.

Två starka hemvändare är alltså klara. Ryktet gör dessutom gällande att det är ytterligare några namn på gång som samma beskrivning stämmer in på.

ANNONS