Markaryds IF presenterade två nyförvärv på frimånadens första dag. Under fredagen gick man ut med ytterligare ett namn. Och det är en sann MIF-profil som återvänder.

MIF har inte legat på latsidan i upptakten av frimånaden. Under fredagen presenterade man en riktig profilvärvning. Johan Nilsson återvänder nämligen till klubben efter fyra säsonger som spelande tränare i Kornhult/Hishult FF.

ANNONS

Johan lämnade MIF efter säsongen 2014. Då hade han under många år varit en mycket viktig kugge i laget. Höjdpunkten var kanske dock när han var med och spelade upp klubben i Division 2 2007. Nu återvänder han alltså för att representera Markaryd i Division 3 ytterligare en säsong.

Hur känns det att vara tillbaka?
-Det känns som att man är ”hemma” igen. Många av spelarna i truppen har jag spelat med tidigare så det känns kul att få lira ihop igen, berättar Johan.

Var det ett svårt beslut att ta?
-Beslutet var inte helt lätt att ta. Jag har trivts väldigt bra i K/H FF under åren. Jag har dock känt på sistone att jag har mer att ge och sista chansen att spela på den här nivån närmar sig. Sammantaget vägde det över till MIF:s fördel. Jag har också haft en fot i föreningen det gångna året då jag tränat sonens lag. Där ser jag en framtid i föreningen även när man lagt skorna på hyllan.

Vilka är dina förväntningar på nästa säsong?
-Jag förväntar mig tuff konkurrens då truppen som helhet håller väldigt hög klass med många tekniska och kvicka spelare. Där ligger jag i lä men hoppas att jag kan bidra med min rutin, avslutar Johan ödmjukt.