Älmhults IF har tappat några starka kort efter att seriespelet avslutades för en dryg månad sedan. Men under gårdagen meddelade man att två mycket viktiga kuggar fortsätter över 2019.

Fredrik Rilöv har gått tillbaka till Markaryds IF. Niclas Jansson har tagit över tränarsysslan i Delary/Pjätteryds IF. Christoffer Bengtsson har återvänt till Liatorp/Eneryda IF. Samtidigt talar en hel del för att ytterligare ett par rutinerade namn kan försvinna inför 2019. Älmhults IF har haft det minst sagt tufft under frimånadens första dagar.

ANNONS

Men under gårdagen levererade klubben en mycket positiv nyhet. Både kapten Kalle Johansson och vice kapten Martin Mårtensson har gett klartecken för spel nästkommande säsong. Och att ÄIF har förlängt med dessa två får ses som extremt viktigt när man nu ska börja sätta samman ett delvis nytt lag. Kanske kan det också få andra spelare som varit tveksamma att ge positiva besked.

Sunnerbofotbollen tog kontakt med Martin för att höra hur hans resonemang gick inför beslutet.

-Det tog några veckor med extra betänketid i år på grund av familjeliv och olika erbjudanden. Men jag är inte riktigt färdig med att utmana mig själv att spela så högt upp som möjligt. Och då är Älmhults IF perfekt, säger han.

Några spelare som varit med under de senaste säsongen har lämnat för andra utmaningar. Vad tror du om lagbygget inför den kommande säsongen?
-Det är fullt naturligt nu när vi börjar komma över 30-strecket och varit med ett tag. Nu blir det lite generationsväxling och då gäller det för de nya att ta för sig.

Du har själv varit en väldigt viktig kugge i ÄIF under många år. Vad är det som driver dig att fortsätta ytterligare minst en säsong?
-Som jag sa innan så är det utmaningen att kunna spela på så hög nivå som möjligt och pressa mig för att vara på min egen toppnivå. Sedan hittar jag inte adrenalinkicken i matchsituationer någon annanstans. Den känslan finns det inget som slår.

De senaste åren har ÄIF varit ett topplag att räkna med. Små marginaler har ofta hållit er ifrån uppflyttning. Tror du laget kan bli att räkna med även 2019?
-Det är svårt att säga med en ny serie och lite omsättning på spelare. Jag får be dig att återkomma när truppen är spikad, avslutar Martin.

ANNONS