Agunnaryds IF var en av de första föreningarna i Sunnerbo att ha klart med tränare inför 2019. Edvard Sunjic fortsätter som huvudansvarig efter en säsong som placerade laget på åttonde plats i Division 5 SV.

Agunnaryds IF har i fråga om upp- och nedflyttningar haft händelserika säsonger på senare år. Till 2015 flyttades man upp i Division 5 efter att en friplats öppnats upp några månader före säsongsstart. Man tog med bravur vara på chansen och vann serien i överlägsen stil, vilket innebar en historisk första säsong i Division 4 2016. Där hade man det tyngre, och fick finna sig i att degraderas efter bara en säsong.

ANNONS

2017 slogs laget för sin överlevnad i Division 5. Man tvingades till ett kvalspel, vilket blev lyckat, för att behålla sin plats i divisionen till årets säsong.

Inför 2018 ersattes Lars Danielsson av Edvard Sunjic, som under sin första säsong ledde laget till en åttondeplacering i Division 5 SV. Poängskörden blev 22 pinnar, tre fler än 2017. Detta innebar faktiskt att 2018 blev den första gången på fem år som AIF avslutar en säsong utan kval, uppflyttning eller nedflyttning. Sedan några veckor har det också varit klart att Edvard fortsätter som tränare i föreningen.

Vi ville såklart höra med Edvard hur tillvaron i AIF varit, och hur han ser på fortsättningen.

Hur tycker du att ditt första år som tränare i Agunnaryd varit?
Under året har jag försökt att lära känna grabbarna och hitta de rätta positioner på planen åt var och en. Det tar tid att införa sina idéer och få spelarna bekväma med ett annat spelsystem än de är vana vid. Samtidigt har säsongen för mig varit lärorik och rolig. Man lär sig något nytt varje match och träning.

Är du nöjd med säsongen som gått, rent resultatmässigt?
-I det stora hela är jag nöjd med säsongen. Vi borde ha tagit någon poäng till i vissa matcher, men vi hade lite svårt att göra mål trots övertag i spelet.

Har du lyckats få in det du velat i lagets spel under säsongen?
Grabbarna vet hur vi vill spela och försöker också spela som vi har tränat. Ibland möter man dock bättre motstånd där man kanske inte kan spela precis som man vill. Vi är en liten grupp och det märks snabbt i spelet om det är några som saknas på träningar eller matcher.

ANNONS

Hur ser läget ut inför nästa år?
-Vi börjar snart träna inomhus. Förhoppningsvis får vi in lite nya ansikten som vill spela för Agunnaryd, som jag tycker är det kanske mest välskötta laget i kommunen. Med lite yngre killar och kanske ett par erfarna spelare skulle vi få både konkurrens och bredd i truppen. Vi blickar framåt och vill satsa på ungdomar som kommer att utvecklas via spel i både A- och B-laget.

Vilka delar tycker du det blir viktigt att utveckla under 2019?
-Att kunna placera sig rätt på en fotbollsplan och läsa spelet är inte lätt. Det är något som kan utvecklas. Viljan och aggressiviteten saknas inte i Agunnaryd. Det är bara härliga grabbar vi har i laget, berättar Edvard avslutningsvis.

Vi önskar AIF lycka till i arbetet inför nästa säsong. Och något vi också önskar, när serieindelningen kommer lite längre fram, är såklart att vi får se derbyn mot Liatorp/Eneryda IF 2019. Lagen har ju, trots ett avstånd på bara lite drygt en mil, huserat i olika Division 5-serier det gångna året.