Division 4-lagen börjar få sina tränare på plats. Idag var det Lagans AIK:s tur att presentera sin lösning för 2019. Det blir Richard Ståhl som leder laget nästkommande säsong.

Efter bara fem poäng på de tio första omgångarna i årets Division 4 Västra ryckte LAIK upp sig ordentligt under den andra halvan. Slutresultatet blev en sjundeplats med totalt 31 inspelade poäng.

ANNONS

Ikväll presenterades alltså vem som tränar laget under nästa säsong, som åter kommer bjuda på många heta derbyn. Det blir Richard Ståhl, som under 2018 tränade Ljungby IF:s juniorer. Utöver honom finns sedan tidigare Victor Svensson, spelande assisterande tränare, och Eric Crene, assisterande tränare, kvar i föreningen.

Richard började sin spelarkarriär i Hamneda GoIK och fortsatte sedan som junior och senior i Kånna IF. Som tränare har han huserat i Ljungby IF, där han följt ett pojklag från åtta års ålder upp till juniornivå. LIF J har han den gångna säsongen lett ihop med Milan Culibrk.

Grattis till det nya uppdraget, hur är känslan att ta över Lagans AIK?
-Tack. Det är ett mycket intressant uppdrag. Lagan är en klubb med hög ambitionsnivå så det blir en härlig utmaning. Det ska bli riktigt kul.

Du kommer från en tid som juniortränare, tror du det blir någon skillnad att kliva in på seniornivå?
-Absolut så kommer det att vara skillnad. Skillnaden mellan junior och senior tror jag ligger i hur man är skolad som spelare. Får man bara rätt utbildning så är den stora skillnaden erfarenheten. Därför är det viktigt att få en mix mellan unga spelare och spelare med erfarenhet.

Har du följt LAIK någonting säsongen som gått?
-Jag har bara haft möjlighet att se Lagan en gång under denna säsong då jag själv har haft många träningar och matcher med LIF:s P16- och J18-lag. Men laget ser stabilt ut. Det finns en bra stomme som jag hoppas på att få utveckla. Det finns många spelare med bra spetskompetens, bra erfarenhet och som har en bra fotbollsutbildning.

Hur ser du på månaderna som kommer, vad kommer ni fokusera på innan försäsongen drar igång på allvar?
-Första tiden kommer att gå till att försöka lära känna alla spelare. Jag vill bygga vidare på possessionspelet, att känna sig trygg med bollen och ha tålamod i spelet. Vi kommer även att jobba med press- och omställningsspelet.

ANNONS

Kan du berätta lite kort om din fotbollsfilosofi och vad du vill fokusera på den kommande säsongen?
-Min fotbollsfilosofi ligger mångt och mycket i ett konstruktivt och rörligt passningsspel. Att kunna spela sig ur varje situation och att använda sig av alla spelytor för att komma till avslut. Jag vill äga boll för att kunna styra spelet, avrundar Richard.

Vi önskar Richard stort lycka till med sin nya utmaning, och skribenten vet av egen erfarenhet att han får ett härligt gäng att jobba med.