Under fredagen gick Ljungby IF ut med nyheten att Dragan Culibrk slutar som tränare för föreningens A-lag, och samtidigt meddelade man att ersättarens namn stavas Samir Hodzic.

Samir är välkänd inom lokalfotbollskretsar, och kanske framförallt i Ljungby IF där han tillbringat flera säsonger både som juniorlagstränare och assisterande tränare för A-laget. Senaste året har han haft huvudansvaret för Kånna IF i division 6. Utöver det har han en spelarbakgrund i flera andra lokala klubbar, närmare bestämt Lagans AIK, Torpa IF och Guddarps IF.

ANNONS

Sunnerbofotbollen.se ringde under fredagseftermiddagen upp Samir för att stämma av läget.

Grattis till ditt nya uppdrag, hur känns det att vara tillbaka i LIF efter ett år på vift?
Tack så mycket. Jag känner mig taggad inför uppgiften och det känns jättespännande. Jag har fått en väldigt bra känsla när sportgruppen presenterat sina idéer och planer för Ljungby IF där man tagit ett helhetsgrepp i föreningen, från ungdomslag upp till seniorlag.

Hur har året varit i Kånna?
Resultatmässigt har det inte varit så bra. Vi hade en tunn trupp, och tappade mycket när några spelare försvann på grund av skador och liknande. Men jag har haft en bra kontakt med spelarna och det har varit väldigt lärorikt. Jag fick chansen att på egen hand praktisera många av mina idéer och även sådant jag fått med mig från tränare till vilka jag haft en assisterande roll. Till exempel Roger Ahl som jag rankar som den bästa tränaren jag jobbat med.

Hur ser din historia ut i LIF?
Jag har varit i föreningen i sammanlagt 15 år, som ledare hela vägen från 7-mannaålder och ända upp till A-laget.

Har du följt laget något i år?
Ja, väldigt nära. Jag har sett många matcher och brukar alltid när jag har tid följa lokalfotbollen, oavsett om det är Ljungby IF eller något annat lag som spelar.

Hur tycker du säsongen har varit?
Inte riktigt så bra som jag trodde den skulle bli. Det har gjorts bra insatser men också några sämre. Jag tycker man kunde haft en bra chans att gå upp redan i år, men det var också många nya spelare i truppen och det kan ta tid att få på plats.

ANNONS

Finns det något speciellt du känner att du vill utveckla?
Laget kommer främst för mig, jag vill inte bara hoppas på att individuella prestationer ska vinna matcher. Jag vill att vi ska bli ett proffsigare lag som strävar efter samma mål för att kunna bli ett topplag. Jag vill ha en blandning mellan unga och erfarna spelare. Det stora målet att utveckla de unga.

Är övriga ledarstaben på plats?
Jag blev själv inte klar förrän igår kväll, så resten är inte helt spikat än. Men det finns planer även där och jag hoppas det blir klart inom kort.

Hur går dina tankar inför den kommande säsongen?
Jag hoppas och tror att Ljungby ska bli topplag. Det finns ännu inget uttalande om det från föreningens håll, men jag gillar att sätta press på mig själv. Vi ska definitivt vara topplag och det givna målet är att gå upp. Jag tycker det finns en jättebra grund och stå på och den nya sportgruppen, som även är min arbetsgivare, gör ett kanonarbete.

Kan du redan nu säga något om truppläget?
Målet är att truppen ska vara klar före jul. Jag vill ha en trupp på 20 spelare och därutöver ett utbyte med juniorlaget där spelare ska få chansen att komma upp och känna på träningar med A-truppen. De flesta spelarna känns positiva till att stanna, även om det finns några osäkra kort.  Det finns även flera nya mycket starka namn på gång.

Är det många kvar i dagens LIF-trupp från din tid som J-lagstränare?
Nej, det finns inte så många kvar i truppen sedan den tiden. Det är väl i princip Haris Hodzic och Herman Andersson. Det är lite tråkigt, men många av dem finns å andra sidan ute i flera andra lokala klubbar. Många i dagens LIF-trupp känner jag också från min tid som assisterande tränare.

Vidare berättar Samir att han hade flera andra alternativ att ta ställning till, men att det inte gick att säga nej när LIF ställde frågan. Han är dock mycket tacksam mot de andra föreningar som visat intresse, och säger att han fått en bra känsla även på annat håll.

Samir belyser även att han hoppas att LIF på sikt kan jobba upp ett förbättrat samarbete med klubbarna i närområdet, och säger att han tycker det känns som om föreningen är på rätt spår igen efter några lite tyngre år. Det finns stora möjligheter för en förening med LIF:s ungdomsverksamhet att både vara självförsörjande och hjälpa andra lokala klubbar med spelare, menar han.

Avslutningsvis, ett stort lycka till från oss på Sunnerbofotbollen.se!
Tack så mycket, och jag vill också säga att jag tycker det är ett jätteroligt initiativ från er att starta upp den här sidan!

Vi tackar Samir för pratstunden, och får säkert anledning att återkomma med rapporter från Ljungby IF lite längre fram.