Under torsdagseftermiddagen meddelade Guddarps IF på sin hemsida att två namn finns klara till 2019 års tränarstab. Daniel Nilsson blir huvudtränare medan Jarl ”Jalle” Magnusson blir assisterande.

-En lösning som vi är mycket nöjda med då vi får in nytt blod samtidigt som vi förankrar vår lokala prägel ännu mer. Vi ser med tillförsikt fram emot kommande säsong då laget ska komma ännu bättre förberett och redo för uppgiften, hälsar sportgruppen i GIF. 

ANNONS

Guddarp gjorde en stark vår i årets Division 4 Västra, men efter en poängskral höst fick man finna sig i att halka ner på åttonde plats innan den sista slutsignalen ljudit.  Kontraktet var dock säkrat i god tid, och nu har man börjat rusta inför nästa säsong. Daniel Nilsson som kamperade ihop med Robert Krafth året som gick blir ensam huvudansvarig då Krafth lämnat, medan Jarl ”Jalle” Magnusson ansluter till föreningen som assisterande tränare.

Sunnerbofotbollen tog kontakt med Daniel för att höra hur hans tankar kring förändringarna som skett.

Du har kamperat ihop med Robert Krafth ett par säsonger, hur känns det att nu axla rollen som ensam huvudansvarig?
-Jag och ”Robban” har fungerat jättebra ihop. Men självklart är det nytt för mig att vara uttalad huvudtränare. Jag tror dock inte det kommer bli någon större skillnad förutom att man kanske kommer ha sista ordet när det gäller beslut som ska tas.

Hur ser du som helhet på säsongen som gått?
-Om vi kollar på säsongen som helhet är vi ju såklart nöjda eftersom målet var att hålla oss kvar. Vi tappade tolv duktiga spelare inför säsongen och fick endast in fem nya så vi visste att säsongen skulle bli tuff då alla lag känner av en diff på sju spelare, särskilt med tanke på att samtliga som försvann kunde tagit en plats i startelvan. Men vi fick in nyförvärven bra i laget direkt och det är just laget som gjorde det för oss under våren. Förutom premiären så gjorde vi en kanonvår och säkrade kontraktet redan då. Vi fick in den där känslan i laget att vi kunde slå alla. Vi visade också det genom att vinna alla derbyn under våren, vi slog ju till och med seriesuveränen Markaryd med 3-0.

Hösten är bara att glömma. Vi kan ta fram den gamla klyschan ”som man tränar, spelar man”. Jättedålig träningsnärvaro av många samtidigt som avstängningar alltid kommer ifatt en på hösten var stora bidragande orsaker.

Jarl Magnusson tillkommer som assisterande tränare, hur ser du på ert kommande samarbete?
-Det ska bli fantastiskt roligt att få ”Jalle” som kompanjon. Det är en superbra kille som kommer passa in jättebra i vårt gäng. Vi spelade två säsonger ihop i Unnaryd för något år sen, så hans kunskaper på plan vet jag ju. Vad han har för kunskaper vid sidan av plan har jag väl sämre koll på, men vi hade bra diskussioner ihop i Unnaryd så det kommer inte bli några problem.

ANNONS

Hur ser du på månaderna som kommer, vad kommer ni fokusera på innan försäsongen drar igång på allvar?
-Givetvis är det ju viktigt att försöka behålla så många som möjligt, men huvudmålet är att försöka bredda truppen. Vi kan inte räkna med att de 5-6 innebandyspelare som vi haft kommer medverka, utan det får bli en bonus i så fall. Vi kommer lattja lite inomhus en gång i veckan, mest för att hålla igång men även för att nya spelare ska få komma och testa på. Vi har utan tvekan den bästa organisationen runt omkring laget och det är få lag i dessa divisioner som kan mäta sig med Guddarp där. Det vi behöver göra är att höja laget någon nivå till och då menar jag inte i seriesystemet, utan att vi ska vara lite mer professionella i allt vi gör runt och i truppen så vi når samma nivå där som finns i resten Guddarps IF, avslutar Daniel.

Guddarp meddelar också att man hoppas kunna presentera ytterligare en assisterande tränare som komplettering till tränarteamet längre fram.

Sunnerbofotbollen har även varit i kontakt med Jarl Magnusson, och vi återkommer med några kommentarer från honom under morgondagen.